28 Kasım 2012 Çarşamba

Araplar'di Camlica'ya Camiydi Derken Bunuda Yapiyorlar. Bogazicini Yok Edecekler...


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 68 maddelik torba yasaya göre Boğaziçi imara açılıyor.

Kıyılara imar affı, site ve AVM’lere mescit zorunluluğu gibi maddeleriyle tartışılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 68 maddelik torba yasasına göre Boğaziçi imara açılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tartışılan torba kanun taslağına göre Boğaziçi bölgesinin imara açılacağı ortaya çıktı.

Yeni düzenleme Boğaziçi’nde koru, mesire yeri ve yeşil alan gibi özel mülkiyete ait parsellerde taban alanı katsayısı yüzde 5’i ve bodrum hariç 2 katı geçmemek koşuluyla imar hakkı verilecek.
Torba yasadaki yeni düzenlemeye göre 5 bin metrekare ve daha büyük parsellerde parselin en az yarısının kamuya düzenleme ortaklık payı olarak terk edilmesi kaydıyla, korular, mesire yerleri, tarım alanları ve yeşil alanlar imara açılacak. Bu bölgelere konut, ticari alan, sosyal alan ve turizm tesisleri kurulabilecek.

YEŞİL ALANLAR BASKI ALTINA GİRECEK

Boğaziçi’nde bugüne kadar korunan tüm yeşil alanların yapılaşma baskısı altına gireceğinin kesin olduğunu söyleyen Kahraman, “Boğaziçi’ni kamulaştırıyoruz, kamulaştırma bedeliyle birlikte bunu ödemeden kamuya kazanım yaratacağız derken, bir taraftan da burada yapılaşma anlamında da çok büyük riskler barındıracak bir süreç başlıyor.” dedi.

Kahraman, İstanbul’da babadan kalma yerlerin yıkılıp tekrar yapılmadığı sorunlu bölgelerin de olduğunu ancak kalan koru gibi alanlarda bundan sonra her türlü yapılaşmaya izin veren bir yasa tasarısının gündeme geldiğini belirtti.

BOĞAZİÇİ’Nİ KAYBEDERİZ

Tayfun Kahraman, bu yasanın çıkması durumunda “Bugüne kadar koruduğumuz Boğaziçi alanını kaybederiz. Daha önce çözülmesi gereken Boğaziçi kanunuyla birlikte de sorunlu olan alanlar vardı bu alanlara istinaden belki bir çözüm olur ancak tüm Boğaziçi’ni elden yitirmiş oluruz.” dedi

Hiç yorum yok: