28 Kasım 2012 Çarşamba

İşte Tayyip Erdoğan’ın mezara götüremediği sırları!!


Başbakan Erdoğan'ın "birçok görüşme benimle birlikte mezara gidecek" açıklaması, "Erdoğan'ın sakladığı sır görüşmeler ne" sorusunu gündeme getirdi. Erdoğan'ın Amerikan başkanından Genelkurmay başkanına kadar birçok görüşmesinin ardından Türkiye'de tertipler döneminin temelleri atıldı. İşte Erdoğan'ın sır görüşme defterinden bazı satırlar.


Türkiye’yi kendisinin es baskani oldugu BOP tertiplerinin, odağı haline getiren Başbakan Erdoğan'ın sır görüşmeleri kamuoyunda çok tartışıldı. Bu görüşmelerin başındaysa Emekli Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’la yaptığı 5 Mayıs 2007 tarihli görüşme geliyor.

Bu görüşme Türkiye’nin yakın tarihi açısından kritik önemde. Zira Ergenekon tertibi bu görüşmeyi takip eden günlerde başladı.

Erdoğan’ın “benimle mezara gidecek” dediği görüşmelerin içyüzüyse Wikileaks belgeleriyle ortaya çıkmıştı .Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Ross Wilson gizli Dolmabahçe görüşmesinin yapıldığı 5 Mayıs 2007 akşamı Washington’a gizli bir kripto yolladı. Kripto’da “Erdoğan’la Büyükanıt anlaştı. Operasyon başlayabilir” ifadeleri yer almıştı.

Bu sürecin devamı olarak Erdoğan’la dönemin Amerika Başkanı George Bush 5 Kasım 2007 tarihinde Beyaz Saray’da görüştü. Gazeteci Fehmi Koru Ergenekon operasyonun düğmesine bu sır görüşmede basıldığını 1 Şubat 2008’de Yeni Şafak Gazetesi’ndeki köşesinden yazdı.

Erdoğan'ın mezara götüremediği sır görüşmeler de oldu. Bunlardan en dikkat çekeniyse daha sonra deşifre olan OSLO süreci. Erdoğan, MİT müsteşarı Fidan vasıtasıyla PKK'yla görüştü. Bu görüşmelerin bir kısmı ortaya çıktı.
Neresi Sir Bunlarin? BOP Es Baskani Olusumu?...
Erdoğan'ın sır görüşmelerinden bir kısmını da cesitli yayin organlarina konu olmustu!

Erdoğan’ın kızı Sümeyye’ye para yollaması için iş adamı Remzi Gür’e verdiği talimat Erdoğan yazmasa da sır olmaktan çoktan çıktı.

Yine Erdoğan’ın Kıbrıs davasında Rauf Denktaş’ı devre dışı bırakmak için Mehmet Ali Talat’la yaptığı görüşme de deşifre oldu.

Deşifre olan bir diğer sırda ise Erdoğan’ın bir ihale sürecine dahil olmasıydı. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Ergenekon davasında açıkladığı kayda göre Başbakan Erdoğan bir ihalenin 3 kapatılması için talimat veriyordu.

Erdoğan’ın kara kaplı defterindeki İsveç’te yer alan sekiz ayrı hesabı da kamuoyuna mal olan sırlarından. 

Hiç yorum yok: