27 Kasım 2012 Salı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli,Ulkemiz kimyasal başlıklı füzelerin hedefinde midir? diye sordu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Patriot füzelerinin Suriye sınırına yerleştirilecek olmasıyla ilgili hükümeti eleştirdi. 

Bahçeli, "İki haftalık süre içinde ne değişmiştir de Başbakan Erdoğan aniden Patriot füzeleri için NATO’ya müracaat etmiştir? Suriye’deki füze rampaları Türkiye’yi mi çevrilmiştir? Cumhurbaşkanı Sayın Gül’ün füzelerle ilgili endişesi haklı mı çıkmıştır?

Ülkemiz kimyasal başlıklı füzelerin hedefinde midir?" diye sordu.
Füzeyle ilgili ülkemize Rusya’dan anlamsız uyarı mesajları gelmesi, İran Meclis Başkanı’nın apar topar ülkemize gelerek rahatsızlıklarını Başbakan Erdoğan’a birinci elden iletmesi ve Aşura Günü’nde İsrail’i hedef alan açıklamaları şüphelerimizi artıran gelişmelerden bazılarıdır." dedi.
Irak merkezi yönetimi ile Peşmerge yönetimi arasında tırmanan gerginliğin savaş sınırına yaklaşmasını tasvip etmediklerini belirten Bahçeli, "Bizim için Irak’ın toprak bütünlüğü mutlaka korunmalı ve savunulmalıdır. Peşmerge ile Merkezi Yönetim’in Kerkük üzerinde paylaşım kavgası vermesi, aralarındaki hizbin yükselmesi Türkmen kardeşlerimizin varlığı ve birliği açısından sıkıntı ve endişe vericidir. Kerkük’teki Türkmen kardeşlerimizin malına, canına ve dokunulmaz haklarına zarar verebilecek her adım bizim nefret ve tepkimizle tanışacaktır." açıklamasında bulundu.

Hiç yorum yok: