23 Kasım 2012 Cuma

Toki dolandırıldı, ...Bu kadar yeter yaptik oldu, gecmis olsun !!!

Toki dolandırıldı, ...

Bu kadar yeter yaptik oldu, gecmis olsun !!!

 


Dolandirildik yapacak bir sey yok!!!, Sorumlulugu ustlendik bitti. Dolandiranlar kimler, ne sekilde Koskoca bir bakanligi ve butcesini dolandirabiliyor. 
Bakan Bayraktar, KC?Grup’la ilgili TOKİ’de zarara yol açıldığı iddialarını kabul ederek, “55 milyon lira dolandırmışlar. Benim zaafım. İdareci olarak yanlışı görebilmeliydik” dedi.

 

2000’li yılların ortalarında büyük atılımla gayrimenkul sektörüne giren KC Grup, bütün yatırımlarını yarım bıraktı, yüzlerce mağdur yaratti

Kimdir BU KC grup, Taniyalim;

Asil Vahim Iddialar;

Kuzu Grup Kimdir

 Türkiye'nin köklü şirketlerinden Kuzu Grup daha çok devlet ihaleleri ve toplu konut çalışmaları ile tanınıyor. İstanbul'da 2008 yılında 3 projeye başlayan ve "Sözlerini tutmayı alışkanlık haline getirenler değerleriyle yükselir" sloganıyla maketten satış yapan KC Group, geride yüzlerce mağdur bıraktı. Ev sahibi olma hayali ile KC Group'un ma- Pendik Binbir Evler, Sarıgazi Sarıköy ve Taşdelen Güven Konutları'ndan daire alanlar, ne evlerine kavuşabildi ne de sözleşmelerini fesh ettikten sonra paralarını geri alabildi. KC Group tarafından mağdur edildiklerini öne süren kişiler, gazetelere verilen ilanlarla "Şimdi al 18 ay sonra yaşa" sloganıyla pazarlanan projelerin kaba inşaatlarının bile ortada olmadığını dile getiriyor

İki iddia vardı...

CHP’li Erdoğdu bir süre önce TOKİ’ye ilişkin iki yolsuzluk iddiası gündeme getirdi. 2010 tarihli Sayıştay raporunu gösteren Erdoğdu, KC Grup’la ilgili TOKİ’nin kaybının 106 milyon TL olduğunu savundu. KC?Grup, Kontaş ve Canberk adlı iki firmanın işbirliği ile 2004’te kuruldu. 2008 krizinde zora giren şirketin, Pendik’te Binbirevler adlı projesinde inşaat izni bulunmadığı ve arazi sahibiyle davalık olunduğu için çok sayıda kişi mağdur oldu.

İkinci iddia olarak Erdoğdu, yüzde 99’u TOKİ’ye ait olan Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na ilişkin, devlete ait arsaların değerinin düşürülerek ve müteahhitlerin inşaat maliyeti yükseltilerek TOKİ’nin 773 milyon TL zarar ettirildiğini savunarak, “İnceleme sonucu 773 milyon TL kamu zararına neden olan arsa değerlemelerini yapan uzmanlar ile ilgili yetki belgelerinin iptali cezası istenmiştir. Konu alt düzey birkaç görevliye verilen basit disiplin cezalarıyla örtbas edildi” demişti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önceki günkü oturumda da Erdoğdu, TOKİ’nin devlete ait arsanın bedelini düşük gösterirken, müteahhit payını yüksek tuttuğunu ileri sürdü.

 


Bayraktar ise bunun üzerine, “TOKİ hakkında açılmış davalar var, TOKİ’nin de açtığı çok dava var ama şahıslar hakkında yolsuzluk veya başka sebepten dava yok” dedi. Bayraktar, hasılat paylaşımı konusunda da, “KC Grup’un söylediği bir konu. Hesap kitap yaptık, faiziyle 55-60 milyon lira TOKİ’nin zarara uğratılması var. Burada dolandırıcılık, hırsızlık var. Bu benim zaafım. Bir idareci olarak yapılan yanlışlığı görebilmeliydik, göremedik, bizim gözümüzden kaçtı” diye konuştu.
Yolsuzlugun 12 milyonunu kurtarmislar,!!! Buyuk Basari...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun, TOKİ ile çalışan KC Grup şirketi hakkındaki iddiasını doğruladı. Bayraktar, KC Grup için devlete ait gayrimenkullerin Denizbank’a ipotek ettirilmesine izin verildiği ve şirketin borcunu ödememesi dolayısıyla kamu malına haciz konulduğuna yönelik iddiaların doğru olduğunu kaydetti. Bayraktar, “55 milyon lira dolandırmışlar, TOKİ zarara uğratılmış. Bu benim zaafım. Bir idareci olarak orada yapılan yanlışı görebilmeliydik, göremedik, bizim gözümüzden kaçtı. Bu konuda soruşturma açtıran, konuyu yargıya intikal ettiren benim. 12 milyon lirasını tahsil ettirdik” dedi. Bayraktar, Erdoğdu’nun TOKİ’ye yönelik diğer iddialarının ise doğru olmadığını kaydetti.

Hiç yorum yok: