22 Kasım 2012 Perşembe

Eşi-kızı düğünde oynayan deyyustur diyen Muftu ye sorulur!!!

Eşi-kızı düğünde oynayan deyyustur diyen Muftu ye sorulur!!!
 

Vaaz merkezi sistemle kent genelindeki camilerde Cuma namazına katılan bütün cemaat tarafından dinlenir. Müftü Yardımcısı Yaylagül, Cuma vaazında, düğünlerde, eğlencelerde karısının, kızının oyun oynamasına tepki göstermeyen ve sokakta kızlarla konuşan erkekleri 'deyyus' olarak yorumlar(Sallar).





Düğünlerde, eğlencelerde eşinin, kızının oyun oynamasına tepki göstermeyen Eşi-kızı düğünde oynayan deyyustur  olarak yorumlayan Muftu, Filistine yardim kampanyasini dugun yerine ceviren bu partililere ve onlarin eslerine ne fetva sallar.



Vaazında, "Başbakanın kızı başı örtülü, cumhurbaşkanının eşi başı örtülü olacak, senin eşinin başı neden örtülü olmasın. Sen de başını örttüreceksin" diyen Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül, eşini ve kızlarını düğünlerde oynatanları da ağır bir dille eleştirdi.

Basi acik diye kadinimizi kizimizi yerden yere vuran Muftu o dediklerini gel bir deyyusluk etde, Buradakilere soyle, Bakalim sonu nasil bitiyor...!!!


 Yaylagül, Müslüman olduğunu söyleyen bir erkeğin eşi ve kızı düğünlerde erkeklerle oynarken kıskanmayan, ses çıkarmayan kocalara için "deyyus" dedi. Yaylagül, "Sen kızın, eşin oynarken bakacaksın, susacaksın. Lise Caddesi'nde kızlarla, oğlanlar bir araya gelmiş konuşuyorlar bunun adı deyyusluktur" diye konuştu.

Hiç yorum yok: