27 Kasım 2012 Salı

Ispanya Basbakanindan Komik Ovgu!!!


İspanya Başbakan'ından Türkiye'ye büyük övgü

Basın toplantısına ise İspanya Başbakan'ının Türk ekonomisini öven sözleri damgasını vurdu. İspanya Başbakan'ı Türk ekonomisi için "Biz Avrupa ülkeleri ve İspanya olarak kötü durumdayız. Keşke biz de aynı durumda olsak. Sayın Turk Basbakani ni  tebrik etmek kutlamak ve aynı şekilde devam etmesini söylemek istiyorum dedi. Ispanya Basbakani'nin ekonomiden ve gelismislikten ne kadar anladigi da belli oldu
İspanya Başbakan'ı Türkiye'nin AB üyelik süreci için ise "Türkiye üzerine düşen görevleri yerine getiriyorsa. Bunu sonuçlarına olumlu bir şekilde ulaşması gerekir." dedi.

Ispanya Ekonomisi

"Yunanistan, İrlanda ve Portekiz’in ardından İspanya Euro kurtarma fonunun kapısını çalan dördüncü Euro Bölgesi ülkesi oldu.

Emlak krizinin vurduğu İspanyol bankalarına sermaye takviyesi için başvuran İspanya’ya ilk aşamada 100 milyar euroluk yardım sözü verildi. İspanya'nın kurtarma şemsiyesi altına girme kararı, bu konuda aylardır baskı yapan AB Komisyonu'nu, Almanya'yı ve malî piyasaları rahatlattı.
İspanya hükümetinin, borç krizindeki Euro Bölgesi ülkeleri için oluşturulan kurtarma şemsiyesinin altına girme kararı Avrupa'da rahatlama yarattı. Madrid hükümetinin cumartesi akşamı, Euro Bölgesi yetkilileriyle uzun süren telefon diplomasisinin ardından açıkladığı karar, malî piyasalardaki güvensizliğin bertaraf edilmesi yönünde doğru ve gerekli bir adım olarak görülüyor.

Ayrıca bağımsızlımsızlık ilan edeceği iddiaları ortaya atılan Katalonya ile ilgili konuşan İspanya Başbakan'ı "Katalonya İspanya hükümeti olarak şu anda yeni kurulacak hükümetle iş birliği yapmaya devam edecek. Bu son iki yıl içerisinde birbirimize destek olduk. İşbirliğimiz devam edecek. Hepimizin öncelik konusu ekonomik kriz. " dedi.            

Hiç yorum yok: