27 Kasım 2012 Salı

Parasini Biz Veriyoruz Neden Tetigi Baskasinda?...

NATO Genel Sekreteri Ansers Fogh Rasmussen, "Türkiye'nin savunması için gerekirse daha ileri adımlar atmaktan çekinmeyiz. Patriotların komutası ise NATO'da olacak" dedi.


NATO'nun Türkiye'nin talebiyle ilgili kararı önümüzdeki günler içerisinde alacağını söyleyen Rasmussen, "Türkiye'nin savunması için gerekirse daha ileri adımlar atmaktan çekinmeyiz" dedi.

KARAR ÇABUK ÇIKACAK

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, "Ancak tabiki izlenmesi gereken bazı prosedürler var. İşin askeri bir yönü var. Uzmanlardan oluşan ekip şu anda Türk yetkililerle işbirliği içerisinde Türkiye'de keşif yapıyor.


 Patriot füzeleri nerelere yerleştirilecek, bunu tespit edecekler. Ayrıca Patirot operasyonlarını yürüten ABD, Hollanda ve Almanya'nın iç karar süreçleri var bu süreçlerin ardından NATO kararını verecek. Ancak, "Karar haftalar içerisinde değil, günler içerisinde alınacak" dedi

KOMUTA NATO’DA

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, patriotların komutası ile ilgili olarakta; "Patriot füzeleri NATO müttefikleri tarafından yerleştirilecek ve füzelerin komutası, NATO Komuta Kontrol Sistemi'nde olacak" dedi.

MALİYETLERİ TALEP EDEN ÜLKE KARŞILAYACAK

Rasmussen kurallar gereği sistemin maliyetinin, Patriotları talep eden ve füzeleri yerleştiren ülkeler tarafından karşılandığını ifade ederek, Patriot füze savunma sisteminin Türkiye'nin korunması için yeterli olacağına inandığını da dile getirdi.

Hiç yorum yok: