24 Kasım 2012 Cumartesi

AKP ye Tas Koydu, Taş Ocağına onay vermedi, işinden oldu






AKP ye Tas Koydu, Taş Ocağına onay vermedi, işinden oldu

Vatandasin Hakli Tepkisi
Yüksek Hızlı Tren Projesi gereği Sakarya'da ormanlık alana taş ocağı açmak istenmesine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Öztürk onay vermedi. Kocaeli Valisi tarafından görevinden alındı. Taş ocağının yapılmasına bölge halkı da tepkili.

Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalıştırılan taşeron firmaların dolgu malzemesi için Sakarya- Sapanca ilçesine bağlı Yanıkköy arasındaki ormanlık alanda taş ocağı açılmasını onaylamadığı için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlk Müdürü Abdullah Öztürk Kocaeli Valisi Ercan Topaca tarafından görevden alındı.
Açılmak istenen taş ocağının kurulması halinde bölge halkı doğanın katledileceğini düşünüyor. Konuyla ilgili şimdiye değin bölge halkı ve siyasi parti ve çevre örgütlerinin katıldığı pek çok güçlü eylem yapıldı. Henüz taş ocağı açılmış değil. Açılmak istenen taş ocağı ise yeni bir taş ocağı değil. Söz konusu olan halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle 40 yıl önce kapanan taş ocağının yeniden açılmak istenmesi.
İmza atmadı, görevden alındı
Konuyla ilgili duyarlı davranan görevini 2 yıldır sürdüren Öztürk ise taş ocağının kurulmamasını isteyerek ve açılmasını onaylamayarak işinden oldu.



kocaelitv'nin haberine göre Başiskele Belediye Başkan Yardımcılığı yaparken iki yıl önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü`ne atanan Ziraat Mühendisi Abdullah Öztürk, tarım sektörüyle uğraşan köylüler tarafında sevilen bir isimdi. Görevden alınan Öztürk`ün daha önce yıllık iznini kullanmasına rağmen 20 günlük izne ayrıldığı öğrenildi. Öztürk telefonlarını da kapattı, kendisine ulaşılamıyor.
Göller kirlenecek, ormanlar talan edilecek
Firmanın ÇED toplantısı için gelen görevlilerini kovan Maşukiyeli ve Yanıkköylüler yapmış oldukları eylemlerde taş ocaklarının kurulması halinde hem sadece buradaki derelerde yaşayan kırmızı benekli alabalık ve tatlı su midyelerinin yok olacağını, hem Sapanca Gölü'nü besleyen dereler kanalıyla gölün kirleneceğini, meşe, kestane ve ıhlamur ağaçlarıyla kaplı ormanın talan edileceğini belirtiyorlar.


Hiç yorum yok: