27 Kasım 2012 Salı

YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler tutuklandı...


Parafımın bulunmadığı 'Bilgi Destek Planı' isimli sahte bir belge bulunmaktadır.




Mahkeme Heyeti, hakkında yakalama kararı bulunan YAŞ üyesi Orgenal Nusret Taşdeler'in "Silahlı örgüt üyesi olmak" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

"HAKSIZ BİR SUÇLAMA İLE KARŞI KARŞIYAYIM"

Ergenekon Davası'nda video konferans yöntemiyle savunmasını yapan YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler iddianameyi eleştirerek, "Haksız bir suçlama ile karşı karşıyayım" dedi. İnternet siteleriyle yürütülen faaliyetin psikolojik harekat değil, bilgilendirme faaliyeti olduğunu vurgulayan Taşdeler, internet siteleriyle ilgili müteselsil (zincirleme) sorumluluğun sivil memurlar ve proje subayları ile yönetme ve denetleme görevi bulunan şube müdürlerinde olduğunu savundu.



İDDİANAMEYİ ELEŞTİRDİ

Hakkında yakalama emri bulunan Yaş Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in savunması, tedavi gördüğü Ankara GATA'ya video konferans sistemiyle bağlanılarak alınmasına devam edildi. Sesi ve görüntüsü duruşma salonlarında bulunan ekranlara yansıtılan Taşdemir, iddianameyi eleştirdi. 11 Ağustos 2007 ve 20 Ağustos 2008 tarihleri arasında görev yaptığını anımsatan Taşdemir, iddianamede bu görev süresinin dikkate alınmadan suçlamalara yer verildiğine dikkat çekti. "Haksız bir suçlama ile karşı karşıyayım" diyen Taşdeler, "Dava dosyasında parafımın ve imzamın bulunduğu bir belge yok. Sadece ismimin yazılı olduğu ancak parafımın bulunmadığı 'Bilgi Destek Planı' isimli sahte bir belge bulunmaktadır" dedi.

Soruşturma ve kovuşturma aşamasında belirli gazete ve televizyon kanallarında aleyhinde haberler yapıldığını belirten Taşdeler, şahsını hedef alan psikolojik harekatın başarılı olduğunu savundu.

Taşdeler, "Gri ve kara propaganda, dezenformasyon gibi psikolojik harekat vasıtalarını kullanarak, başarılı bir 'algılama yönetimi' yapmışlardır. Bu başarılı psikolojik harekat, maalesef soruşturma safhasının tamamlanarak kovuşturma safhasına geçilmiş olan bu davada, etkisini hala sürdürmekte, duruşma savcısının bile önemli bir hata yapmasına neden olabilmektedir. İşte psikolojik harekat budur" dedi. Taşdeler, bir merkezden planlandığı ve yönetildiği anlaşılan bu yıkıcı propagandanın, Alman Nazi Lideri Adolf Hitler'in dünya propaganda tarihinde müstesna bir yeri olan propaganda Bakanı Joseph Goebbels'i dahi kıskandıracak ve onun meşhur propaganda ekibini mahcup edecek bir süreklilik, yaygınlık ve etkinlik içinde, başarıyla yürütülmekte olduğunu savundu.

Hiç yorum yok: