21 Şubat 2014 Cuma

Şehitlerin Serdarı, şehit piyade komando binbaşı Zafer Kılıç

ŞEHITLERIN serdarı, şehit piyade komando binbaşı Zafer Kılıç (18 mart 1970 elazığ - 23 şubat 2008 kuzey ırak), Roket mermisi karnına saplanmış, buna rağmen birliklerine sevk emri verdikten yarım saat sonra şehit olmuştur. Kabri Ankara Cebeci Şehitliği'ndedir. Mekanı cennet olsun...





şehitlerin serdarı binbaşı zafer kılıç 18 mart 1970 (çanakkale şehitleri günü) tarihinde elazığ’da doğdu. ilkokulu elazığ’ın dumlupınar ilkokulunda tamamladıktan sonra elazığ anadolu lisesi sınavını kazandı. anadolu lisesi 2.dönem mezunlarındandır. elazığ anadolu lisesi orta kısmını bitirdikten sonra, askeri lise sınavlarını kazanarak istanbul’a kuleli askeri lisesine kaydoldu. spora olan ilgisi burada daha da arttı. derslerinden arta kalan zamanlarını genellikle sporla geçirirdi. bu dönemde başladığı judo sporunda çeşitli madalyalar kazandı. eğitim yaşamında sporun dışında diğer önem verdiği konuların başında ingilizce geliyordu.

askeri liseyi bitirdikten sonra kara harp okulunu okumak üzere ankara’ya geldi. harp okulunda askerlik konusundaki düşünceleri de netleşiyordu. kesinlikle masabaşı bir görev istemiyordu. aktif, sporcu, hareketli, gözüpek, cesur, doğru bildiğinden asla şaşmayan, şahsına zararı dahi olsa her zaman adil davranan, haksızlık karşısında, askerliğin gereğini askeri zora sokacak şekilde yerine getirmeyenler karşısında zaman zaman agresif olabilen, ama hiçbir zaman ölçü dışında göremeyeceğiniz, soğukkanlı, hayatı, zorlukları olduğu gibi kabullenen ama asla pes etmeyen ve gereği neyse yerine getirmekten bir an tereddüt etmeyen, dar kalıplar içinde düşünmenin ötesinde vizyon sahibi bir vatansever, bayrak sevdalısı ve herkesin takdir ettiği kişiliğiyle; komando olmayı kendine daha yakın görüyordu.

bu dönemde paraşüt atlayışlarına da başlamıştı. harp okulunu 1992 yılında bitirdiğinde gerek duruşuyla, gerek kişiliği, fiziksel özellikleri, donanımı ile tam bir türk subayi idi. pınarhisar/kırklareli’nde stajını tamamladıktan sonra 1993 yılında özel kuvvetler komutanlığı seçme sınavlarını birincilikle geçerek bordo bereli oldu. kısa bir süre sonra 7 ay sürecek olan silah uzmanlığı kursu için amerika’ya gitti. amerika’dan dönüşünün haftasında dağda terörist peşinde, ateş altında, görev başında idi. deniz altında, dağ başında, havada ve her türlü zor koşul ile baş edebilecek tüm birikime sahipti. bunu askerleri, gerek astları ve gerekse komutanları ifade etmektedir. zafer binbaşı’nın bulunduğu bir ortam güvenilirdir, herhangi bir görevde binbaşı kılıç var ise görevin en başarılı bir şekilde tamamlanacağının güvenini herkes hissetmektedir.
uzunca yıllar gerek yurtiçi, gerek yurtdışı birçok özel görevde çalıştı, birçok komando yetiştirdi. genç yaşına rağmen komando camiasının önemli isimlerinden biri olmuştu. son olarak siirt 3.tugay komutanlığının da yer aldığı ve kamuoyunda güneş operasyonu olarak bilinen, kahraman türk ordusunun en keskin kış şartlarında mücadele yeteneğini dosta düşmana gösteren operasyon sırasında; sınır ötesinde 23 şubat 2008 tarihinde şehit olmuştur.



genel olarak özellikle görev başında askerin kılına zarar gelmemesi için mükemmeliyetçi yaklaşımı ile tanınan binbaşı kılıç’ın son birkaç gününde daha bir sakin ve hoşgörülü olduğu ifade edilmekte. operasyona çıkmadan askerlerine birbirlerine yardım etmelerini, birbirlerinin kalplerini kırmamalarını öğütlüyordu. kimbilir belki de içine doğmuştu...aslanımıza allah rahmet eylesin. mekanı inşallah cennet. 11-12 yaşlarında rüyasında gördüğü, şehidimize kendisine çok sevdiğini söyleyen peygamber efendimizin yanındadır inşallah.

2008 yılında peygamberimizin doğum günü olan mevlid kandilinin 19 mart. aslanımızn şehit olduğu bu yıl ki doğum gününün bir gün sonrasına gelmesi belki tesadüf ama kesinlikle levhi mahfuzda yazılı.. 
hepimizin şehitlerimize, ecdadımıza, tarihimize bilgiyle ve gönülle layık olmamız lazım. en önemli husus yaşadığımız dünyadan ebedi istirahatgahımıza geçerken, sonsuzlukta yankılanacak tek şeyin hayatta iken onurumuz için verdiğimiz mücadele olduğunu bilmektir. 

Şehit olduğunda s3 idi kendisi. Roket mermisi karnına saplanmış, buna rağmen birliklerine sevk emri verdikten yarım saat sonra şehit olmuştur. Kabri Ankara Cebeci Şehitliği'ndedir. Mekanı cennet olsun...

1 yorum:

Murat özkan dedi ki...

Allah rahmet eylesin kardeşim... sakın canın sıkılmasın bugün yaşanılan hale bakma sen, tamamı geçici... gayretlerin boşuna değildi boşuna canını feda etmedin.. bu ülke sizler ile ilelebet payidar olacaktır.