14 Şubat 2014 Cuma

PONTUS_TASNAK TAYYIT"IN GIZLI HAYALI; KİN KAPISI...

GELELİM '' KİN KAPISINA ''
PONTUS_TASNAK TAYYIT"IN GIZLI HAYALI; İHANETLERİ TESBİT EDİLEN PATRİK BAB-I ALİ'YE ÇAĞRILDI BİZZA SADRAZAM TARAFINDAN SORGULANDI.SONRASINDA YAPTIĞI İHANET BİR YAZIYLA GÖĞSÜNE YAFTALANIP 


PATRİKHANENİN ORTA KAPISI ÖNÜNDE ASILDI.ÜÇ GÜN ASILI KALDIKTAN SONRA YAHUDİLERCE ALINIP DENİZE ATILDI.

Papa 16. Benediktus, 'Haçlı seferlerinden utanç duyuyoruz' diyerek dünyadan özür diledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Avrupa Konseyi'nde Haçlı seferlerini övmüştü... 

BU KAPI SADECE TÜRKİYE NİN ZAYIFLIĞI DEĞİL BU KAPI AYNI ZAMANDA BUGÜN YAŞANILANLARIN GEÇMİŞTEKİ BENZERİDİR...OKUYUN VE SONU GÖRÜN....
KÜÇÜK KAYNARCA ANLTLAŞMASI İLE OSMANLI RUSLARA ANADOLUDAKİ ORTODOKSLARI HİMAYE HAKKINI VERİR.(DİNLERİN BİRLİKTELİĞİ AYAĞI-AZINLIK HAKLARI) 1814 YILINDA ODESA'DA KURULAN ETHNİKİ ETERYA İSİMLİ GİZLİ CEMMİYET BU NEDENLE KURULMUŞTUR.FATİH'İN İHYA ETTİĞİ VE HER TÜRLİ HAKKI TANIDIĞI FENER PATRİKHANESİ BİZZAT PATRİK VE FENER BEYLERİ DENİLEN İSTANBUL'LU RUM SOYLULARI BU CEMMİYETE DESTEK VERMİŞTİR.12 ŞUBAT 1821 GÜNÜ YUNAN İHTİLALİNİ BAŞLATANDA YİNE PATRİĞE BAĞLI PATRAS BAŞPİSKOPOSU GERMANOSTU.MORA RUM İSYANCILAR TARAFINDAN ELE GEÇİRİLİNCE YİNEDE İŞL ŞAŞIRAN OSMANLI OLDU:))ZİRA OSMANLI CİHAN PATRİĞİ SIFATIYLA FENER PATRİĞİNE TİM İMTİYAZLARI SINIRSIZCA TAIRKEN AYNI ZAMANDA ONLARIN KATOLİKLER TARAFINDAN EZİLMELERİNİDE ENGELLEMİŞTİ.3. DEFA FENER PATRİKLİĞİNE GETİRİLEN GREGORİOS'UN HEM BU GİZLİ CEMMİYET HEMDE ÇARLA SIKI İLİŞKİLERİ ORTAYA ÇIKTI..NİTEKİM PATRİK ÇAR ALEKSANDR'A BİR MEKTUP YAZMIŞTIR..(LÜTFEN MEKTUBU İBRET OLMASI AÇSINDAN OKUYUN)

"Türkleri maddeten ezmek ve yıkmak mümkün değildir. Çünkü Türkler, sabırlı, mukavemetli, mağrur ve izzeti nefisli insanlardır. Bu hasletleri, dinlerine bağlılıklarından ve kadere rıza göstermelerinden, anânelerinin kuvvetinden ve âmirlerine itaat duygusundan ileri gelmektedir. Bu sebeple, Türklerde evvela itaat duygusunu kırmak ve manevî bağları koparmak, dini metanetlerini zaafa uğratmak gerekir. Maneviyatları sarsıldığı gün, Türkleri zaferlere götüren asıl kudretlerinden sıyıracak ve onları maddi kuvvetlerle yenmek mümkün olacaktır. Osmanlı Devleti’ni tasfiye için mücerret olarak harp meydanlarındaki zaferler kâfi değildir. Yapılacak olan, Türkler’e bir şey hissettirmeden bu tahribi tamamlamaktır".



İHANETLERİ U ŞEKİLDE TESBİT EDİLEN PATRİK BAB-I ALİ'YE ÇAĞRILDI BİZZA SADRAZAM TARAFINDAN SORGULANDI.SONRASINDA YAPTIĞI İHANET BİR YAZIYLA GÖĞSÜNE YAFTALANIP PATRİKHANENİN ORTA KAPISI ÖNÜNDE ASILDI.ÜÇ GÜN ASILI KALDIKTAN SONRA YAHUDİLERCE ALINIP DENİZE ATILDI.
RUMLAR BU TARİHTEN İTİBAREN O KAPIYI KAPALI TUTTULAR TAKİ O KAPIDA BİR TÜRK DEVLET BÜYÜĞÜNÜN ASILMASINA KADARDA KAPALI KALACAĞINA AND VERDİLER.
İŞTE KİN KAPISI BUDUR.....İHANETİN KARŞILIĞINDA YAPILAN HAK OLMASINA RAĞMEN BAZI CEVDET PAŞA GİBİ VER KURTULCULAR PATRİĞİN ASILMASININ HATA OLDUĞUNU BU NEDENLE ORTODOKSLARIN HAKİMİYETİNİN RUSLARA GEÇTİĞİNİ HATTA İDAM EDİLMESE BELKİDE BALKANLARDAKİ İSYANIN DURABİLECEĞİNİ SÖYLEYEN KANSIZLARDA OLDU...BURUNLARININ DİBİNDE YAŞANILAN BU ÖRNEK BİLE HALA KİMİLERİNİ ADAM EDEMEMİŞ.

Hiç yorum yok: