28 Şubat 2014 Cuma

Habertürk’te skandal: Kırım Tatarları için 38 milyar dolardan olamayız

Boyle Zamanlarda Kafalarini Cikartir Soysuz Kopekler. 3-5 Gun Sonra Kopartilir Kafalari...Ibret Olsun Diye, En Bilindik Yere Birakilir...


Habertürk’te skandal: Kırım Tatarları için 38 milyar dolardan olamayız
 Habertürk TV'de 25 Şubat 2014 Pazartesi gecesi yayınlanan Dünyanın İşleri programında skandal yorumlar yapıldı. Ukrayna ve Kırım'daki yoğun stres altındaki Kırım Tatarları'nın durumu konuşulurken, konuklardan Star Gazetesi yazarı ve TESEV'ci Mensur Akgün, "Kırım'daki Kırım Tatarları ve onların saygı duydukları lideri Mustafa Cemilev bulunuyor. Türkiye ile Rusya arasında 38 milyar dolarlık iş hacmi var. Türkiye'nin Kırım Tatarları için Rusya'yı karşısına alması beklenemez" diye konuştu.
Selçuk Tepeli tarafından hazırlanarak sunulan, Soli Özel, Mensur Akgün ve Prof. Dr. Duygu Bazoğlu Sezer'in katıldığı programda Ukrayna krizi değerlendirilirken Kırım Tatarları'nı ayağa kaldıracak yorumlar yapıldı. 
Star Gazetesi yazarı Mensur Akgün, Ukrayna'daki krizin diğer ülkelere etkilerinin tartışıldığı bölümde Türkiye'nin Kırım Tatarları için Ukrayna ve Rusya'yı karşısına almayacağını ifade ederken "Kırım Tatarları için Rusya ile 38 milyar dolarlık ticaretten vazgeçemeyiz" dedi. 
Mensur Akgün'ün sözleri program konukları Soli Özel, Prof. Dr. Sezer ve sunucu Selçuk Tepeli'yi daha da coşturdu. Tepeli ve Prof. Dr. Sezer, programın finalinde şu karara vardılar; 
“Rusya mutluysa Türkiye de mutlu!..”
Mensur Akgün, skandal sözlerini ise programın ardından gazeteci Emre Kulcanay tarafından Twitter'dan yöneltilen "Kırım Tatarları için 38 Milyar dolardan olmayalım ne demektir Mensur Bey?" sorusuna ise şu yanıtları verdi; 
“Türkiye Rusya ile Ukrayna arasında tercih yapmaya zorlanmamalı demek. Sorun sadece para değil.
Bu tür tercihler olayların akışını etkileyebilecek potansiyeliniz olduğunda anlam taşır.
Türkiye'nin böyle bir potansiyeli yok.
Türkiye bir etnik gruplar mozaiği ve bu mozaiği oluşturan gruplar doğal olarak kendi çıkar ve beklentilerinin korunması için talepte bulunuyor. Kendisine sağladığı imkanlarla tabii ki savunacaktır. Ama sorunlara taraf olmadan, üstünde kalarak...”
KIRIM TÜRKLERİ DERNEĞİ'NDEN KINAMA
Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada "Tarih ve millet bilincinden yoksun bu şahsı esef ve nefretle kınıyoruz." denildi.



Hiç yorum yok: