14 Ocak 2013 Pazartesi

GENELKURMAY’IN YANITI TOKAT GİBİ

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yalanlama geldi. TSK’dan yapılan açıklamada Genelkurmay’da olduğu iddialarının asılsız olduğu söylendi, harekat planı adlı bölüm ve ekinin mevcut olmadığını bildirildiği belirtildi.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Genelkurmay’ın bu açıklamasını mahkemeye inen bir tokat olarak değerlendirdi. Kocasakal, “Gerekçeli karar, iddianamenin bir tekrarı olamaz. Mahkemenin hangi somut delillere dayandığı yok. Ve tabii ki kuvvetle dayandığı şey bu dijital veriler ve belgelerin Genelkurmay’da olduğu iddia edildi ancak Genelkurmay’ın bu iddiaları yalanlaması son derece önemli. Genelkurmay’ın bu görüşü tokat gibi. Mahkemeye açıkça sen yalan söylüyorsun diyor. Böyle bir şey olabilir mi? ” diye konuştu.
Mahkemenin gerekçeli kararında önemli bir dayanak olarak dayandığı hususu, bir resmi kurul olan Genelkurmay’ın yalanlamasının son derece önemli olduğunu belirten Kocasakal, “Mahkeme diyor ki, ‘asılları orada var’. Genelkurmay diyor ki ‘böyle bir şey yok’. Mahkemeyi bir anlamda doğru söylememekle suçluyor. E peki bu kadar açık bir çelişkide, bu mahkemenin kararına insanlar nasıl güven duyacak? Zaten pek çok kuşku varken bir de Genelkurmay’ın açıklaması, bu güvensizliği hem somut hale getirmiş hem de arttırmıştır.” dedi.

BALYOZ ASIL ŞİMDİ İNDİ

Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun’un kızı Ece Saygun, TSK’nın yalanlamasını duyduğunda ilk olarak ağladığını belirterek, “O zaman Balyoz asıl şimdi indi diyebilir miyiz?” diye sordu.
İlk günden beri haklı olduklarını söylediğini belirten Saygun, “Sonuçta biz haklıyız onlar haksız. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak! dedi.

Hiç yorum yok: