7 Ocak 2013 Pazartesi

Amerikan Kongre üyesi Yvette Clarke kilisede Kur'an-ı Kerim okuttu


Amerikan Kongre üyelerinden Yvette Clarke'in kilisede yapılan yemin töreninde Kur'an-ı Kerim okundu.

Yemin törenine davetli olarak katılan ve organizasyonun parçası olarak görev yapan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu bir ilke imza attı.

Kongrede New York'u temsil eden Yvette Clarke, Brooklyn' deki St Gabriel's Episcopal Kilisesi'nde yapılan törende TADF`den Kur'an-ı Kerim okunması için bir imamın da davet edilmesini istedi. Diyanet işlerinde görevli Hasan Hüseyin Yılmaz'ın Kuran-ı Kerim'den okuduğu ayet sırasında, katılımcıların sessizliği ve pür dikkatli dinleyişi ilgi çekti.

Törene katılan Türk Amerikan Dernekleri Federasyon (TADF) Başkan Yardımcısı Mustafa Turan Kongre Üyesi Clarke'a Türk- Amerikan toplumunun kardeşlik ve ortak çalışma mesajını iletti.



Okunan ayetlerde mealen, "Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor. Anlaşma yaptığınız zaman, Allah'a karşı verdiğiniz sözü yerine getirin. Allah'ı kendinize kefil kılarak pekiştirdikten sonra yeminlerinizi bozmayın. Şüphesiz Allah yaptıklarınızı bilir." diye buyruluyor.

Türk toplumuna yakınlığı ile bilinen Clarke geçtiğimiz Ramazan ayında Queens'teki bir Türk ailesinin iftarına katılmıştı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, ayrıca Amerikan Kongresine ilk defa veya tekrar seçilmiş Türk Dostu Kongre üyelerine tebrik mektubu yollamasının dışında, birebir ziyaretlerine de devam ettiğini açıkladı.

Hiç yorum yok: