15 Ocak 2013 Salı

CHP'nin Icinde Bir Ataturk Dusmani!

Her firsatta Turkiye Cumhuriyeti'ne olan kin ve nefretlerini kusan vatan hainleri chp icinde seslerini yukseltmeye devam ederken buna sessiz kalmayan Chp liler bunlarin derhal partiden kovulmasini istiyor !

Başta Dersim olayları olmak üzere Mustafa Kemal Atatürk’e ilişkin açıklamalarıyla partisinin ulusalcı kanadının hedefindeki isim olan Hüseyin Aygün, PKK terör örgütü tarafından ‘kaçırıldığı’ süreçteki açıklamalarıyla da parti içi tartışmaların odağındaki isim olmuştu.
Son olarak Paris’te infaz edilen 3 kadın PKK’lıdan Sakine Cansız’ın evine taziye ziyaretinde verdiği fotoğrafla Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun tepkisini çeken Aygün bu defa da Kurtuluş Savaşı’yla ilgili sözleri yüzünden eleştirilerin merkezinde.
Rum Yazar Dido Sotiruyu’nun Türkçeye ‘Benden Selam Söyle Anadolu’ya olarak çevrilen romanını okuduktan sonra Twitter’a ‘Kurtuluş Savaşının Anadolu’daki Rumlara etnik temizlik için yapıldığını düşündüğünü’ yazan Aygün, CHP’deki ulusalcıları bir kez daha kızdırdı.
İLK TEPKİ: CHP’DE YERİ YOK
Aygün’e yönelik açıktan ilk tepki Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, Twitter’dan “Hüseyin Aygün, Ege’de yaşanan Yunan zulmüne ve işgalcilere karşı verilen ulusal kurtuluş mücadelesine etnik temizlik diyorsa CHP’de yeri yok” diye yazarak, Aygün’ü istifaya davet etti.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise “Geçenlerde Yunanlıların Ege’yi işgalini anlatan bir kitap okudum. Orada evleri yakılan katledilen, tecavüze uğrayan Türkler anlatılıyor. Ne kadar da tuhaf değil mi. Resmi tarih işte” dedi.

Hiç yorum yok: