15 Ocak 2013 Salı

Demirtas Basbakani Azarladi! Kendisi PKK'nın adına mı konuşuyor,

Asala militanlarini da kahraman olurmu?... Onlar icinde aglarlar mi?

Demirtaş, Başbakan'ın 'Paris'teki olayın başlatılan süreci etkilemez' sözlerine de tepki gösterdi. Demirtaş, "Kendisi PKK'nın adına mı konuşuyor, şaşırdım doğrusu. Öldürülen kişiler AK Parti yöneticisi değil. Yani bu açıklamayı yapacaksa PKK'nın yapması lazım. 

Vatan hainleriyle pazarlik edip medet umanlar sizlersiniz bu sozlerede alinmamaniz gerek. 3 vatan haini icin ortaligi kasip kavuranlar Asala militanlarini da kahraman etmek isterlerse, hazirlikli olun.
Paris'te 3 kadının öldürülmesinden sonra da süreci bozup bozmama yetkisini sayın Başbakan kendisinde görüyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Tabi ki sürece destek vermesi çok önemlidir, bunu önemsiyorum ama sanki süreci başkaları bozacak ta, Başbakan'ın ve AK Partili yöneticilerin bu konuda hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi bir hava yaratılıyor. Süreç bozulursa herkesin suçu ve sorumluluğu olur. Herkesin bu konuda sorumluluk sahibi olması lazım" dedi.
İmralı'da bulunan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan ile ilgili görüşlerini de açıklayan Demirtaş, "Henüz Mehmet Öcalan ile görüşmedik. BDP'nin genel başkanı ve yardımcıları olarak İmralı Adası'na gitme konusunda bir başvuru yaptık, ancak kesinleşmiş bir programımız yok. Adalet Bakanlığı'ndan gerekli iznin verilmesini umut ediyoruz" şeklinde konuştu.



Demirtaş, "Herkesin hem sözlerine hem eylemlerine dikkat etmesi lazım. Bakıyorsunuz Nusaybin'de şehrin göbeğinde bir PKK'lı infaz ediliyor, keza Hakkari'de çok sayıda asker ve gerilla yaşamını yitiriyor. Tutuklamalar, yargılamalar hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor. Hükümet bu sürece bir değer vermiyorsa çıkıp açıklaması lazım. Değer biçiyor ise bunun gereğini yapması lazım" ifadelerini kullandı.

http://www.haber3.com/demirtastan-carpici-aciklama-haberi-1728733h.htm


Hiç yorum yok: