10 Ocak 2013 Perşembe

Fethullah Gülen Cemaati ve tetikçileri...

Dink Davası’nda gizlenen gerçek Fethullah Gülen Cemaati ve tetikçileri...

Hrant Dink Cinayeti Davası'nda karar açıklandı ancak cinayeti işleyen örgüt gizlendi. Cinayetle ilgili soruşturma ve kovuşturma aşamasında Fethullahçı Gladyo bağlantısı ile ilgili birçok delile rağmen araştırma dahi yapılmamisti.
Ihbar ve delilleri tekrar degerlendiren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayeti davasında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 19 sanık hakkında verdiği kararla ilgili tebliğnamesini hazırladı.
Tebliğnamede, suç işlemek amacıyla örgüt kurmanın unsurları irdelendi.

Fethullah sicilli Akyürek'in elemanları
Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek... Trabzon Emniyet Müdürü olduğu dönemde cinayetin azmettiricisi Erhan Tuncel'i yardımcı istihbarat elemanı yaptı. Amiri olan Eski İstanbul Valisi Erol Çakır, siciline "Fethullahçı, dikkat edilmelidir" notunu düştü.

Başbakanlık suçlu dedi Yılmazer'i terfi etti

Dönemin Emniyet İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer... Yılmazer'in cinayetteki rolü, Tayyip Erdoğan imzalı Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunda yazılı. Raporda, istihbarat bilgisine rağmen Dink'i korumamakla suçlandı. Soruşturma açılacağına terfi etti ve Ergenekon operasyonlarının başına getirildi. Nedeni ise daha sonra anlaşıldı. Taraf Yazarı Emre Uslu, "onun neden güçlü olduğunu bildiğim çok net bir bilgiye sahibim. O, bu göreve getirildi çünkü onu Başbakan Tayyip Erdoğan istedi. İstanbul’a her geldiğinde de onunla mutlaka görüşüyor Erdoğan" diye yazdı.

Hiç yorum yok: