11 Ocak 2013 Cuma

Carmikli-Amerikan BAE Ortakligi Urunu AZMIM Orduya Katildi.

NUROL Holding(Carmikli Holding) ve Amerikan BAE Systems Land & Armaments ortakligiyla gelistirilen ve %100 yerli sermaye olarak lanse edilen,  AZMİM (Amfibi Zırhlı İstihkam İş Makinesi) adı verilen dozer, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin icra edeceği nehir geçiş operasyonları sırasında kıyıların eğim ve yüzeyini uygun hale getirerek amfibi araçların suya giriş ve çıkışlarını kolaylaştıracak.


Fnss Savunma Sistemleri AŞ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, AZMİM Projesi sözleşmesi, 10 Mart 2009'da Fnss Savunma Sistemleri AŞ ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) arasında 1prototip arti  12 arac olarak imzalanmıştı.
FNSS'nin Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü projesinden sonra kara araçları sektörünün sözleşmeye bağlanmış ikinci özgün tasarım ve üretim projesi olan AZMİM,Tsk'nın icra edeceği nehir geçiş operasyonları sırasında amfibi araçların suya girebilmeleri için kıyı özelliklerinin (eğim, genişlik, toprak sertliği, yüzey düzgünlüğü, vb.) farklı araçların kabiliyetlerine göre uygun hale getirilmesi amacıyla tasarlanan bir sistem. AZMİM, aynı zamanda dünyada zırhlı ve yüzme özelliğine sahip  istihkam dozeri.

Hiç yorum yok: