14 Ocak 2013 Pazartesi

Fransiz Eliyle Müslüman katliamı !

Fransa, Libya'dan sonra Mali'de de Müslüman katliamına başladı. Bütün askeri imkânlarıyla eski sömürgesindeki darbeci rejime destek veren Paris yönetimi, çoluk çocuk demeden Müslümanları katlediyor 

Suriye'de, Filistinde, aslan kesilen cakma musluman, din bezirganlari nerdesiniz? Isleri gucleri musluman halkimizin dini duygularini somuren, mantar gibi heryerden cikip para toplayan, sozde musluman icten ice riya ve ihanet yuvasi dernekler kimlere hizmet ederler.  Irakta milyonlarca musluman katledilirken abd askerlerine dua ederler, Cin isgali altinda ki Turkistan'i agizlarina almazlar, afrika da muslumanlar katledilirken saklanirlar. Herkes bilir ki sahtekarlarin dini imani olmaz, nihayetinde isleri gucleri para icin mal mulk icin insanlari kandirmaktir. Deniz feneri pisligi temizlenmemisken ortaya cikan bu din somurucusu, hukumet usagi dernekleri kimse neden arastirmiyor, sorusturmuyor?

Fransa, 2011 yılında Libya'ya başlattığı operasyonun bir benzerini Mali'ye yönelik olarak sürdürüyor. Sahra Çölü'nün hemen güneyinde yer alan, halkının yüzde 90'ı tasavvuf ehli Müslüman olan 14.5 milyon nüfuslu eski sömürgesine karşı özellikle hava kuvvetlerini kullanan Fransa'nın saldırılarında çok sayıda çocuğun ve kadının hayatını yitirdiği kaydediliyor. İngiltere, Birleşmiş Milletler'in 20 Aralık 2012'de aldığı karara dayanan Fransa'ya Müslüman katliamında destek olacağını ilan etti. ABD'den ise şimdilik ses seda yok! 
AKP'nin tavrı
Mali'de devam eden Müslüman katliamına AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in yaklaşımı dikkat çekiciydi. Katledilen Müslümanları görmezden gelen Çelik, Suriye'deki hareketle bağlantı kurarak, "Orta Afrika'daki Mali'ye Fransa'nın askeri müdahalede bulunmak üzere asker gönderdiği haberlerini okuyorsunuz. Bundan 20 gün kadar önce Mali'ye askeri müdahale için karar çıkartıldı.


 Peki Mali'de Suriye kapsamında bir katliam ya da çatışma var mı? Yok. Mali'nin kuzeyini ele geçirmiş bazı güçler var, bu güçlerle askeri idare arasında çatışma var. Ama Suriye ağırlığında bir kriz, ya da bir katliam olduğu söylenebilir mi? Söylenemez. Peki BM Güvenlik Konseyi'nden Suriye için güçlü bir yaptırım kararı çıkmıyor da Mali için niye bu kadar çabuk çıkıyor. Mali'ye müdahale etme konusunda bu kadar gerekçe üreten dünya, Suriye söz konusu olduğunda var olan, üretilmeye gerek bile duyulmayan gerekçeleri niye görmezden geliyor. İşte onun için diyoruz ki; Bu dünyanın düzeninde, bu düzenin işleyişinde ciddi bir yanlışlık var" demişti.

 Tuareglerin hak arayışı
Fransa, Cezayir'in güneyinde yer alan Mali'deki yandaş rejimini korumak için tüm askeri kapasitesini harekete geçirdi. Fransa'nın saldırısında Libya'nın 2011 yılında öldürülen lideri Kaddafi'nin ayak izlerine de rastlamak mümkün zira Mali'de iktidarı darbeyle ele geçiren askeri yönetime karşı mücadele eden Tuaregler, Kaddafi'nin en büyük destekçisiydi. Kaddafi, isyancılarla baş edebilmek için çok sayıda Tuareg savaşçısını ordusuna katmıştı. Kuzey Afrika'nın yüzyıllardır haksızlıklara uğrayan tasavvuf ehli halkı Tuaregler, Kaddafi yönetiminin çökmesi üzerine gelişmiş silahları alarak Mali'nin kuzeyindeki yerleşim yerlerine döndüler ve geçen yıl Mali yönetimine karşı harekete geçtiler. Mali'nin askeri gücü Tuareglerle baş edemeyince, altın madeni başta olmak üzere ülkenin kaynaklarını sömüren Fransa girdi.

Batı demokrasiye karşı darbeyi destekliyor
Mali'de askeri cuntaya karşı mücadele eden Müslüman grupların başında Ensar Ed-Din geliyor. Grup özellikle tarihi kimliği ile dikkat çeken Timbuktu'da organize olmuş durumda. Fransa'nın BM kararıyla üzerine yürüdüğü Müslüman grupların çok büyük bölümü çöl olan ülkenin 3'te ikisini ele geçirdiği ifade ediliyor. Mali'de geçen yıl 22 Mart'ta askeri darbe meydana gelmişti. Böylece yaklaşık 20 yıl süren demokrasi dönemisona ermişti. Askeri yönetim iş başına geldikten sonra ilk olarak ülkenin kuzeyindeki Müslüman dindar Tuaregleri hedef aldı. Batılı ülkelerin de Mali'de demokratik yönetime karşı askeri darbeyi desteklemesi dikkat çekiyor. Benzer bir uygulama bundan 20 yıl önce Cezayir'de seçimlerden ilk parti çıkan İslami Kurtuluş Cephesi'ne karşı alınmıştı. Seçimlerin ilk turunu açık ara galip bitiren cepheye karşı başta Fransa olmak üzere Batı ülkeleri askeri rejimi desteklemişti. Akabinde askeri yönetim ile halk arasında çıkan çatışmalarda 100 bin Cezayirli yaşamını yitirmişti. Mali'deki askeri yönetime Nijerya, Burkina Faso gibi ülkeler de askeri destek veriyor. Nijerya'nın 600 asker, Burkina Faso'nun da 500 asker göndereceği kaydedilmişti.  

Hiç yorum yok: