1 Mart 2014 Cumartesi

“YOLSUZLUK İÇİN 55 İMZA YETER “


Yolsuzlukla ilgili adı geçen bakanlar için fezlekeye gerek olmadığını söyleyen Eminağaoğlu, 55 milletvekili imzasının bakanların soruşturulması için yeterli olduğunu MHP VE CHP’nin geç kaldığını söyledi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaolu , Stuttgart Atatürkçü Düşünce Derneğinin davetlisi olarak “Bağımlı yargı ve demokrasi” konulu bir konferans verdi. Adalet için bağımsız yargının şart olduğuna işaret eden Eminağaoğlu, Türkiye’de bugün yargı üzerinden adalete ulaşma şansının olmadığını söyledi. Türkiye’nin hukuk devrimini Avrupa’nın en medeni ve üstün yasalarını alarak tamamladığına belirten Eminağaoğlu; AB’ye girmek bahanesiyle tüm üstün yasaların çöpe atıldığın söyleyip şöyle konuştu: “Devlet Güvenlik Mahkemeleri, Terörle Mücadele Mahkemeleri, Olağanüstü Hal Mahkemeleri hepsi temelde aynı. Bugün iktidara karşı karar alacak yargıç kalmadı. Bu nedenledir ki bu mahkemelerin aldığı kararların tümü İnsan Hakları Mahkemesinde mahkum oluyor. Bu mahkemelerin işlemez hale gelmesi için barolara avukat göndermeme çağrısı yaptık. Böylece davalar görülemeyecek, mahkemeler kapatılmak zorunda kalacaktı. Dosyalar da taraflı yargıç ve savcıların elinden çıkacaktı. İsteğimiz dikkate alınmadı.
HÜKÜMET KORKUYOR
Eminagaoglu -2İktidar Terörle Mücadele Mahkemelerini kaldırmak istiyor. Bunlardan 11 tane var. Bunlar kalkınca davalar Türkiye’nin 133 bölgesinde bulunan ağır cezalara gidecek. Bunun anlamı Türkiye’nin 133 bölgesinde hukuk terörü yaşanması, hükümetin 11 yerine 133 bölgeyi kontrol altına alması demektir. Hükümette büyük korku var. Dinleme kanıt toplama yöntemidir. Hükümet dinleme kararının 133 bölgede yargıçların oy birliği ile alınmasını istiyor. Barolar da buna destek veriyor.
TARAFLI YARGIÇLAR YARGILANMALI
Hükümet ve cemaat kavgası taraflı hakimlerin yargılanmasıyla son bulur. Yargıç’ın taraflı olduğu ispatlanırsa hem meslekten atılır, hem de verdiği kararları ele almak için başka şarta gerek kalmaz. Hapiste boşuna yatan yurtseverleri kurtarmanın en iyi yöntemi budur. Yasayla yapılmaya kalkışıldığında hata yapılır. Yasa yapılırsa iktidar kendini rahatsız eden her olayda yeni yasa çıkartır.
55 İMZA YETERLİ

Yolsuzluk soruşturmasından sonra adı geçen 5 bakan hakkında soruşturma açılması için 55 milletvekilinin imzası yeterli. Muhalefet 10 günde bir 55 imza verse Mart seçimlerine kadar meclisin başka bir konuda konuşma şansı kalmaz. Yolsuzluklar kamuoyuna yansır. Mecliste bunları anlatmak istedim. Linç edilecektim. HSYK yüksek yargıya 160 atama yaptı. MIT bir araştırma yapmış. Bunların 150’si cemaatçi çıkmış. Muhalefet sessiz. Türkiye uyutuluyor.”

Hiç yorum yok: